Факультет економіки та управління | Відбувся бізнес-форум «Інструменти фінансово-кредитної підтримки малого та середнього підприємництва в Тернопільській області»
349926
post-template-default,single,single-post,postid-349926,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Відбувся бізнес-форум «Інструменти фінансово-кредитної підтримки малого та середнього підприємництва в Тернопільській області»

6 вересня 2018 року відбувся Бізнес-Форум  на тему: «Інструменти фінансово-кредитної підтримки малого та середнього підприємництва в Тернопільській області». Участь у Бізнес-Форумі прийняла к.е.н., доцент кафедри маркетингу факультету економіки та управління Тернопільського національного економічного університету Турчин Люба Ярославівна. 

Під час даного Форуму відбулось об’єднання бізнесу, науковців, влади та громадськості регіону. Тернопільщина стала першою областю, яка втілюватиме програму часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами для суб’єктів малого та середнього підприємництва області. Така ініціатива можлива завдяки співпраці обласної державної адміністрації з Німецько-Українським Фондом та банками-партнерами: ПАТ «KredoBank», Укргазбанком та Ощадбанком.

За словами заступника голови Тернопільської ОДА Ігоря Вонса, облдержадміністрація максимально підтримує ініціативи, які спрямовані на розвиток бізнесу та покращення економіки.

Скористатися програмою часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами можуть суб’єкти малого та середнього підприємництва Тернопільщини.

За словами начальника департаменту економічного розвитку та торгівлі Тернопільської ОДА Галини Воляник, обласною програмою розвитку малого і середнього підприємництва на 2018 рік передбачено близько 900 тисяч гривень, що дозволить здійснювати часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами. Також часткове відшкодування здійснюватиметься через банки-партнери НУФ.

  За словами в.о. керівника Німецько-Українського фонду Валерія Майбороди, НУФ уже понад 20 років надає підтримку у фінансуванні малих та середніх підприємств через свої банки-партнери.

Щоб отримати часткове відшкодування потрібно подати пакет документів до банку-партнера НУФ, який проаналізують та приймуть рішення про кредитування. Після цього відбудеться погодження реєстру позичальників на здійснення часткового відшкодування та їхнє інформування, перерахування коштів на розрахунковий рахунок.

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.