Факультет економіки та управління | Запрошуємо до участі у круглому столі «Освіта та бізнес: сучасні виклики, реалії та перспективи»
350292
post-template-default,single,single-post,postid-350292,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Запрошуємо до участі у круглому столі «Освіта та бізнес: сучасні виклики, реалії та перспективи»

  Сучасна система вищої освіти, що повною мірою відповідає вимогам часу, є одним із найголовніших чинників зростання якості людського капіталу, генератором нових ідей, запорукою динамічного розвитку економіки і суспільства в цілому. Для того, щоб  українська вища освіта по-справжньому ефективно виконувала ці важливі завдання, необхідне її оновлення з врахуванням актуальних світових тенденцій розвитку освіти у широкому соціально-економічному контексті та потреб вітчизняного та міжнародного ринку праці. Модернізація вищої освіти в Україні вимагає подолання низки проблем, серед яких найбільш актуальними є: невідповідність структури підготовки фахівців реальним потребам ринку праці, зниження якості освіти, відірваність від наукових досліджень, повільні темпи інтеграції в європейський і світовий інтелектуальний простір та ін.

 

Одна із основних проблем ринку праці України та Тернопільської області зокрема – це нестача кваліфікованих спеціалістів, як серед адміністративних, управлінських кадрів, так і серед робочих спеціальностей, відтік робочої сили закордон. Упродовж останніх років сформувалася низка проблем щодо якісної підготовки спеціалістів та їх зайнятості.

 

У зв’язку із вище зазначеною проблематикою фахівцями факультету економіки та управління Тернопільського національного економічного університету було ініційовано створення тренінгово-консалтингової бізнес-платформи для реалізації потенціалу студентської молоді та забезпечення освітніх, консалтингових потреб бізнесу, підготовка кваліфікованого персоналу для бізнесу шляхом спеціалізованих тренінгових програм та коротких бізнес-курсів, оптимізації підготовки фахівців відповідно до потреб, реалій, тенденцій сучасного бізнесу. Мається на меті створення освітнього бізнес-осередку, завданнями якого будуть: отримання доступу до кваліфікованих кадрових ресурсів та рекрутинг потенційних працівників; обмін досвідом із іншими учасниками бізнес-платформи; вирішення практичних задач та викликів сучасного бізнесу шляхом використання напрацювань наукових шкіл ТНЕУ.

 

В рамках роботи 17 жовтня 2018 року  планується засідання круглого столу на тему: «Освіта та бізнес: сучасні виклики, реалії та перспективи». Захід  передуватиме  відкриттю тренінгово-консаптингової бізнес-платформи ФЕУ ТНЕУ та допоможе виявити потреби бізнесу, встановити контакти й створити «місток» між науковцями та бізнес-структурами області.

 

Початок  засідання – о 10.00 год. у читальному залі Бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ за адресою: м. Тернопіль, вул. Бережанська, 4.

 

Запрошуємо усіх зацікавлених даною проблематикою взяти участь у роботі круглого столу.

 

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.